zaterdag 23 oktober 2021

Moeilijke keuze bij de Nobel Award voorronde 2

De tweede voorronde van de Nobel Award vindt plaats bij Gebr. De Nobel. De eerste band is vanavond is Van Messing, niet onbekend in Leiden, de band bestaat al ruim 10 jaaren speelt als altijd een ouderwets stevige set Nederlandstalige rocknummers. Beetje Bløf, beetje De Dijk en dat is een beetje wat er nog ontbreekt, een geheel eigen stijl. Desalniettemin, goed optreden en prima samenspel.
Tweede band is die van Daniel Nolet, een stevige set met nostalgische gitaar pop. En hoewel deze band nog niet zo lang bestaat hebben ze een hechte sound met goed samenspel, maar hier mist toch een beetje ervaring en orginaliteit. Komt vast wel goed, gewoon volhouden en dan liggen de festivals vast voor het oprapen.
Iets heel anders is het derde optreden van vanavond door Man do. Een hiphop artiest die een verhaal heeft te vertellen en dat met verve doet, samen met zijn dj die ook actief bij het optreden is betrokken en hoewel zelf geen enorme hiphop fan maakt dit optreden écht indruk.
Dan is het weer tijd voor de gitaar bands met Lumen die een set stevige en dansbare indie rocknummers laat horen. Zoals bij alle optredens vanavond is het samenspel weer uitstekend en dat vleugje sixties is een plus. Maar het wordt een moeilijke keuze voor de jury.
Laatste optreden vanavond is van El Fatso, het meest energieke optreden vandaag. In elk geval ook het optreden met de meeste gitaren. Ze stonden twee jaar geleden al in de finale van de Nobel Award, dit jaar gaan ze in elk geval door naar de halve finale. Lumen is uiteindelijk de band die direct door gaat naar de finale.
De volgende voorronde is over twee weken in de Q-Bus.

LINKS:
Van Messing
Daniel Nolet
Man do
Lumen
El Fatso
Nobel Award
Gebr. De Nobel

Geen opmerkingen: