vrijdag 27 april 2018

Weinig nieuws op Koningsdag in Leiden

Dean and The Moonboys is een geweldige rock & roll band uit Harderwijk en na optredens bij Scheltema en De Uyl, zien we ze hier voor het eerst op een buitenpodium op het Hooglandsekerkplein. Allemaal oude nummers dus, maar vol overgave gespeeld en het enthousiasme spat ervan af. Op Bevrijdingsdag volgende week staan ze hier wéér!
Op de Koornbrug zweept O'Nine de hele Nieuwe Rijn weer op met hun aanstekelijk gebrachte popcovers. Altijd goed voor een feest!
Bij 't Praethuys spelen vervolgens The Elvilettes & the Cadillacs met, hoe kan het ook anders, een hoog Elvis Presley gehalte. Leuk, enthousiaste muzikanten, maar niet écht overtuigend.
Terug op het Hooglandsekerkplein bij De Uyl van Hoogland zien we de Jambassadors, een funky, dansbare coverband met een vleugje hiphop. Niet alleen maar bekende hits, ook veel minder bekend materiaal.
Tot slot nog eens 't Praethuys voor de rockcoverband 10Electric. Denk AC/DC en verwanten. Wat opvalt aan deze Koningsdag, net als andere jaren overigens, dat Leiden blijkbaar dol is op coverbands (en Nederlandstalige smartlappen). Daar is niets mis mee, maar een enkele band met eigen werk zou toch ook wel eens leuk zijn? Volgend jaar misschien?

LINKS:
Dean & The MoonBoys
O'Nine
Jambassadors
De Uyl van Hoogland
10Electric
't Praethuys

Geen opmerkingen: