zaterdag 14 april 2018

Veel vertier in Leiden op zaterdagmiddag

Het is vandaag voor de tweede maal Bookstore Day in Nederland met onder andere een mooi optreden van Nico Dijkshoorn bij boekhandel Kooyker in Leiden. Hij opent met zijn truckerssong Lekke Band en ja, dan kan er niets meer fout gaan. Veel mooie verhalen daarna, maar bij Lou Reed moeten we weer door.
Naar Plato dus, waar Van Wyck een instore doet. Prima singer-songwriter met een geweldig goede band en een mooi repertoire. Van de nieuwe plaat An Average Woman, nou average is dit zeker niet!
En gelijk weer door naar Velvet voor nóg een instore, nu van Nora Fischer, mezzo-sopraan. Zagen haar al eens eerder klassiek met het Calefax Rietkwintet in de Aalmarktzaal, maar nu met gitarist/zanger Marnix Dorrestein (o.a. Kris Berry & Perquisite, Club100) en een heel ander repertoire. Zeventiende eeuwse muziek van onder andere Monteverdi en Purcell hebben ze naar deze tijd verplaatst, een zéér bijzonder optreden. Aanstaande woensdag is de presentatie van de cd/lp Hush in Paradiso in Amsterdam.
Het kan vervolgens niet op met trompettist Pascal Janssen & friends in De Twee Spieghels. We vallen erin tijdens de tweede set met Miguel Sucasas op sax en Maarten Combrink op trombone. En daarachter zit nog een hele ritmesectie.
Miguel en Maarten moeten na deze set weg vanwege een ander optreden, maar dan zijn gitarist Ryan Salisbury, drummer Tijn Koenen en bassist Cedric Glans tenminste ook goed te zien. Mooie afsluiting van een gevarieerde muziek dag in Leiden vandaag!

LINKS:
Nico Dijkshoorn
Kooyker
Van Wyck
Plato
Nora Fischer
Marnix Dorrestein
Velvet
Pascal Janssen
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: