donderdag 12 april 2018

The Stream straalt

Vandaag is het dan zover, de nieuwe plaat van The Stream komt uit en ze pakken het grootscheeps aan in Scheltema met eerst een kort optreden van Out of Skin (v/h Wouter Mol) dat het publiek ademloos achterlaat, want de naam is dan veranderd, de muziek gelukkig niet. Margot Kersing (viool), Wouter Mol (gitaar en zang) en Maartje Gilissen (harp en drum) maken er weer iets prachtigs van.
Maar dan is het echt zover, The Stream presenteert de nieuwe plaat Sweet Sally, Sad Departure met tijdens de Ouverture een indrukwekkende projectie op een scherm dat vóór de band hangt. Net als op de plaat doen alle 12 musici mee, hoewel niet allemaal in alle nummers.
Het wordt een gedreven optreden, met ook nog een danseres erbij, Rosa Allessie die de rol van Sally danst. Evenals de vorige show Past Perfect is het weer een prachtig theatraal gebeuren, waarbij de hele lp integraal gespeeld wordt. En dat doen ze minstens zo goed als op de plaat!
De band bestaat voor dit project naast Jan Stroomer (zang, toetsen en composities), uit Esmé Gabeler, Marianne van Calcar en Susan Joyce (zang), Bernhard Jobsen (saxofoon), Koen van Dijk (drums en percussie), Dirkjan de Boer (trompet), Guido Marchena (trombone en voice-over), Mrs. Darcy (Eva van Ingen, Barbara Bekhof en Madeleine Brozek op cello en (alt)viool) en Boris Egberts (bas). Het is een prachtige plaat geworden (zie de recensie van gisteren) en ze maken het live méér dan waar. Een belevenis en The Stream straalt, ook tijdens de toegift van Past Perfect.
En dan is de presentatie voorbij, maar er is ook nog een naprogramma met eerst Sunday at Eight met hun aanstekelijke retro-pop. Leuk dat ze ook weer een nummer van The Stream spelen, en dat Jan en zijn zangeressen leuk meezingen.
De avond eindigt tenslotte in het theatercafé met de Luukse Loops van Lucas Meijers, één gitaar en héél véél elektronica. Het was een mooie avond en een schitterende show!
Leidse Glibber was er natuurlijk ook bij en maakte meer foto's en vooral ook filmpjes vanavond.

LINKS:
Out of Skin
The Stream
Sunday at Eight
Lucas Meijers
Scheltema

Geen opmerkingen: