woensdag 11 april 2018

cd-recensie: The Stream-Sweet Sally, Sad Departure *****

Sweet sally, Sad Departure is inmiddels alweer het vierde album van The Stream. Twee jaar na MMXV, vier jaar na Art Nouveau en acht jaar na het debuut Tracks is dit het meest complete en afwisselende album van de band rond zanger, toetsenist en componist Jan Stroomer. Net als MMXV is het een conceptalbum geworden, het verhaal van Sally 'een zoektocht naar vrijheid en het verlangen naar acceptatie'.
De plaat opent met een instrumentale ouverture, daarna volgen 11 orkestrale popsongs. Alle nummers zijn duidelijk herkenbaar als van The Stream, maar er is een overdaad aan invloeden te horen. The Goddamned Truth kent mooie vaudeville invloeden, Question is een funky song met lichte hip-hop invloeden, Tomorrow is een welhaast klassiek duet, Sally is zonder meer het meest theatraal en het slotnummer, This Life is Killing Me, is een prachtige ballad.
Kortom een mooi, gevariëerd album met een keur aan muzikanten met naast bas en drums, drie zangeressen, drie strijkers (Mrs. Darcy) en drie blazers. Alles met mate, nergens teveel, maar het geeft de plaat wel een enorme body. Een aanrader dus!
Morgen (12-4-2018) is de presentatie van het nieuwe album (op vinyl) in Scheltema tijdens een multidisciplinaire show met dans en projectie. En wie zich de show Past Perfect nog herinnert kijkt hier reikhalzend naar uit.

LINK:
The Stream

Geen opmerkingen: