zondag 8 april 2018

Overal muziek, buiten en binnen

Het mooie weer van gisteren houdt nog even aan, zij het niet zo uitbundig als zaterdag. Mooi genoeg voor een wandeling door de stad met overal op de Haarlemmerstraat draaiorgels.
Het isdus Draaiorgeldag in Leiden en er zijn heel wat bijzondere exemplaren uit het hele land aanwezig. Er is een strak speelschema dus de orgels zitten elkaar niet in de weg. Meer draaiorgels (en straattheater) is te vinden bij Leidse Glibber.
We zijn iets te laat vertrokken van huis, dus de oldtimers op het Hooglandsekerkplein lopen we mis, gelukkig staat het Westfries draaiorgel nog wel volop te spelen. Het aardige van de draaiorgeldag is dat er repertoiregewijs flink wordt afgeweken de gebruikelijke nummers.
En er is nog veel meer muziek in Leiden vanddag, zoals Carmen Gomes Inc bij alweer de allerlaatste Jazz on Sunday van dit seizoen in Grand Café De Burcht. We zien er niet veel van, maar op het buitenterras is het ook allemaal goed te volgen. Een hecht kwartet dat de mooiste standards speelt. Járen geleden al eerder gezien (in Zoetermeer bij Fascinating Jazz) en het is nog altijd leuk. Met Bert Kamsteeg (drums), Peter Bjørnild (bas), Carmen (zang) en Folker Tettero (gitaar).
Tenslotte nog even naar De Twee Spieghels voor de Q-five. Prima jazz-standards met Leon Monné (sax), Han van der Rhee (piano), Henk Eijgendaal (drums), Hans Schönau (sax) en Doron Nagan (bas). Inmiddels is het buiten uit de zon toch wat fris geworden, dus dit is een mooie afsluiting in goed gezelschap van een bijna zomers weekend.

LINKS:
Leidse draaiorgeldag
Carmen Gomes Inc
Jazz on Sunday
Grandcafe De Burcht
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: