woensdag 17 januari 2018

Schitterende kroegentocht!

Woensdag is de traditionele kroegentocht van de Leidse blues- en jazzweek in Leiden. 36 concerten in evenzoveel kroegen, maar deze avond toch vooral doorgebracht in De Twee Spieghels voor het reunieconcert van Monsieur Dubois. Vijf jaar geleden stopte deze succesvolle Danceable Hardjazz band, maar nu laten ze (Bart Wirtz (sax, fluit), Dirk Beets (trompet), Maarten Meddens (toetsen), Kasper Kalf (bas), Rudi Sanders (drums), en de verscholen Chris Fehre (percussie)) horen dat ze node gemist worden. Wát een geweldige band!
In de eerste pauze even langs De Uyl van Hoogland voor Mr .Johnson & friends, oftewel Thomas Hanenberg (toetsen), Marc Jansen (gitaar/zang), Frank Duindam (drums), Jonne Venmans (bas) en David Romanello (sax). Veel blues, beetje jazz en swingen dat het doet! Bij De Beproeving is de New Orleans Hot Four helaas net afgelopen dus dan maar weer verder.
Want bij Wielinga speelt de Men in Blues gedeeltelijk samen met Pam MacBeth en dat rockt geweldig! Runaway, These Boots, Let's Party, geweldig. En ook Joline natuurlijk, mag natuurlijk niet ontbreken. Tenslotte nog Men in Blues zonder Pam met prachtige versies van onder andere Willing en Temptation .Veel dus niet gezien vanavond, maar wat we zagen was gedenkwaardig!

LINKS:
Monsieur Dubois
De Twee Spieghels
Marc Jansen
De Uyl van Hoogland
Men in Blues
Pam MacBeth
Wielinga
Leidse Blues- en Jazzweek

Geen opmerkingen: