zaterdag 20 januari 2018

Dat gaat erin als koek

Vanmiddag komen we toevallig langs de Douglas op de Haarlemmerstraat en tot onze verbazing is er live muziek door het jonge trio Jazzam. Haye, Esmée & Jochem spelen hier prima jazzy pop, of is het poppy jazz. Douglas heeft wel vaker muziek in de winkel gehad (tijdens de Verrassende Winkelweekenden bijvoorbeeld), nu doen ze het op eigen houtje in het kader van de Jazzweek. Leuk initiatief en lekkere muziek.
Om 8 uur is het tijd voor Licks & Brains ft. Frank Montis bij societeit De Burcht, altijd goed en het volgende optreden is pas om 9 uur vanavond. Maar als ze dus pas om 8.45 uur beginnen blijft er wel heel weinig over om naar ze te luisteren. Niet slim om tijdens een festival niet op tijd te beginnen.
Want in De Twee Spieghels is inmiddels Kruidkoek begonnen en daar wil je liever geen noot van missen! Zwolse garagejazz, heerlijk innovatief, heerlijk om naar te luisteren én te kijken en te genieten van het ultieme spelplezier.
Vandaag is tevens de start van hun Kruidfunding actie op Voor de Kunst om hun nieuwe album (cd en vinyl) te realiseren. Ze spelen een cross-over tussen jazz, funk, pop en blues, soms gewaagd experimenteel, soms opzwepend rockend. Na Monsieur Dubois afgelopen woensdag en FLiNK gisteren een derde festivalhoogtepunt in De Twee Spieghels tijdens deze jazzweek!

LINKS:
Licks & Brains
De Burcht
Kruidkoek
De Twee Spieghels
Leidse Blues- en Jazzweek

Geen opmerkingen: