zondag 28 januari 2018

Sunday at Eight imponeert

Even eens geen muziek vanmiddag, want bij De Vrijplaats is het theaterpodium De Generator in aanbouw. En hoewel alles gedaan wordt door vrijwilligers is er toch geld nodig voor de nieuwe tribune. Op Voor de Kunst (#OpDeTribune) kun je doneren en om extra aandacht te vragen is er nu een speciale SlomoMarathon met zeven acteurs en een strenge jury.
En dan is het zondagavond, klokslag acht en tijd voor de ep-presentatie van Sunday at Eight bij Gebr. de Nobel. Tijdens de eerste set spelen ze de hele ep, zes nummers, en als toegift een nummer van Queen. Niet verwonderlijk want hun muziek is duidelijk beïnvloed door The Beatles, Queen en Madness, en meer muziek uit die tijd.
Na de pauze volgen er veel covers zoals Alone Again Naturally, Stuck in the Middel with You en Night Boat to Cairo en een paar nieuwe nummers. De goedgevulde kleine zaal heeft er duidelijk zin in en band groeit met de seconde. Ruim vijf jaar geleden zag ik Damiaan van Noort (zang, toetsen en gitaar) voor het eerst solo op een Unplugged avond in De Twee Spieghels, van die schuchtere singer-songwriter van toen is weinig meer over, hier staat een prima, hechte, en vooral overtuigende band.
Halverwege de tweede set wordt producer Jan Stroomer (The Stream) er ook nog even bijgehaald om een nummer van The Stream mee te zingen en dat klinkt ook geweldig. Als laatste toegift het openingsnummer van de nieuwe ep: The Thrill (voor iedereen die er niet precies om acht uur bij was), maar dan is het echt voorbij. Wat een prima band en wat een prima presentatie!
Op 23 maart zijn ze weer te zien in Leiden bij Galerie Café Leidse Lente (Haagweg 4).

LINKS:
De Generator
Vrijplaats
Sunday at Eight
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: