zondag 7 januari 2018

Onverwachte muziek

2018 is al bijna een week oud, en de (prima) nieuwjaarsrecepties eisen hun tol. Dus enigzins brak naar Galerie Zône voor de opening vande tentoonstelling Contra Tiempo van goudsmid Isabelle Riffon en beeldend kunstenaar Ien Dobbelaar. Uitgangspunt is de gezamenlijke interesse voor de gitaar die beiden sinds zo'n twee jaar bespelen. Een opening mét muziek staat in de uitnodiging en die krijgen we dan ook, niet van de verse gitaristes maar onverwacht eerst door een popcover duo bestaande uit vader en dochter, hij op trompet, zij op toetsen, gitaar en prachtige zang.
Daarna volgt een meer klassiek getint gitaar optreden en ondertussen bekijken we ook nog eens de tentoonstelling. Die duurt nog tot 31 januari 2018.
Na een kleine lunch bij Burgerzaken kunnen we nog kiezen tussen de traditionele jazz van Jos van Beesd in De Burcht of het experiment met Rodrigo Parejo in De Twee Spieghels. Het wordt het laatste dus waar fluitist Rodrigo samen speelt, improviseert, soundscapes maakt met Stef van Es (gitaar en effecten). Beide muzikanten al best vaker gezien, de eerste vooral in De Twee Spieghels met verschillende bands, de laatste eveneens hier, maar langer geleden ook met zijn eigen Stef van Es Project en de Club van Rome (met Yuri Honing). Onverwachte muziek vandaag, maar prima bijgekomen van de eerste nieuwjaarsborrels.

LINKS:
Isabelle Riffon
Ien Dobbelaar
Galerie Zône
Rodrigo Parejo Mateos
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: