zondag 21 januari 2018

De laatste dag van de Leidse Blues- en Jazzweek

Vandaag de zevende en laatste dag van de Leidse Blues- en Jazzweek, met nog liefst 9 optredens. Wij beperken ons tot 3 en beginnen bij Jeanpagne waar 2MB Patrick Leeman & Simone Mens jazz bij de bites spelen. Leuk duo, maar voor de bites had je moeten reserveren dus gaan we al snel weer verder.
In De Uyl van Hoogland speelt, anders dan aangekondigd, Bald as Love hun Jimi Hendrix repertoire en dat is altijd de moeite waard!
Tenslotte nog even naar De Twee Spieghels waar het Alban Claret quartet Gipsy jazz speelt. Met Alban Claret (gitaar), Vytautas Strai┼żys (piano), Matheus Nicolaiewsky (bas) en Christiaan van Hemert (viool) lijken de jaren dertig te herleven. Leuke muziek, maar het klinkt vandaag minder strak dan noodzakelijk bij deze muziek.
Er komt nog een afsluiting met Martijn van Iterson hier, maar het is mooi geweest zo. Na 16 optredens in 7 dagen is het tijd om te stoppen. Maar we kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde editie van het festival, met als hoogtepunten het reunieconcert van Monsieur Dubois, het concert van FLiNK en de kruidfund lancering van Kruidkoek. Niet geheel toevallig alle drie in De Twee Spieghels, dat soms bijna te klein was voor al deze topacts!

LINKS:
Patrick Leeman
Simone Mens
Jeanpagne
Bald as Love
De Uyl van Hoogland
Alban Claret quartet
De Twee Spieghels
Leidse Blues- en Jazzweek

Geen opmerkingen: