donderdag 9 november 2017

Lachen om het Levenslied

Maar het is evengoed om te huilen. Om de teksten, want ging het levenslied vroeger naast persoonlijke problemen ook veel over maatschappelijk leed, nu gaat het alleen nog over de liefde in voor- en tegenspoed. En met altijd een vrolijke discodreun eronder. Robert van Hemert is hier een goed voorbeeld van.
Ook Rick Melissen is zo'n exponent en er mag altijd gedanst worden. Ja, dit is het Leidse Festival van het Levenslied anno 2017. De voorronde in Café van Hout om precies te zijn, één van de vier café's waar die plaatsvinden.
Iedere kandidaat krijgt 15 minuten om zich te bewijzen, zo ook Eddie Wester uit Maastricht. En ze moeten allemaal tenminste één eigen nummer en één klassiek levenslied spelen. Dat laatste is dan vooral Willy Alberti of Andre Hazes, er is toch nog zoveel meer!
Christa Kerdijk is dan weer verfrissend met haar afwijkende repertoire en goede zang. Jammer alleen dat haar 'eigen nummer' een cover van Whitney Houston is met een tekst van Peter Koelewijn.
Lokaal talent Randy Blommaert presenteert nog maar eens zijn nieuwste single en doet dat met verve.
Dave Groenendijk is vooral een goede cover zanger, maar mist wel eigen inbreng. En John van Tongeren is heel eigen en direct en steelt de show bij Van Hout, helaas niet genoeg om de finale te halen. Jammer.
Het is een geslaagde avond hier, die in elk geval drie finalisten opleverde: Robert van Hemert, Christa Kerdijk en Randy Blommaert. Van de andere café's vervolgen Hugo Choufour, Schering & Inslag en Leidsche Henkie het avontuur dat de finale is op 9 december.

LINKS:
Robert van Hemert
Rick Melissen
Eddie Wester
Christa Kerdijk
Randy Blommaert
Dave Groenendijk
Leids Festival van het LevensliedVan Hout

Geen opmerkingen: