zaterdag 11 november 2017

Een feestelijke zaterdag

Het feestje rond de nieuwe Catharinasteeg gaat vandaag gewoon weer verder, te beginnen met een optreden van The Cool Quest. Vanwege het slechte weer niet in de Catharinahof zelf, maar in de naastgelegen Catharinafoyer van de Stadsgehoorzaal. Echt druk is het er niet, maar de band speelt weer prima funky hiphop!
Bij Plato is er vervolgens een compleet andere setting met Martine Bakker & Bobbie Wall. De eerste is schrijfster, de tweede countryzangeres en samen maakten ze een roadtrip door het zuidevan de USA. Resultaat: 'Alleen als we samen mogen', een theaterprogramma waar ze hier een voorproefje van geven.
Terug naar het Catharinasteeg/Nieuw winkelrondje gebeuren waar de meidenband Dakota een leuk optreden verzorgt bij de Waag. Garage dream pop in optima forma, lekker bandje!
Dan wordt het tijd voor andere muziek in De Twee Spieghels. In de overvolle kroeg speelt het Thijs de Klijn trio met Yussif Barakat (bas) en Coen Kaldeway (sax) prima easy listening jazz. Prima standards en prima gezelschap maken het een mooie middag.
En steeds vaker zijn er in De Twee Spieghels concerten op zaterdagavond, vanavond niemand minder dan Kruidkoek! (Nick Feenstra-sax, Tijmen Kooiker-gitaar, Reindert Kragt-bas & Bram Knol-drums) stonden hier een paar jaar geleden ook al, toen met héél veel improvisaties omdat ze net als band begonnen waren en nog niet genoeg eigen nummers hadden, nu hebben ze genoeg voor de hele avond. Improvisaties zijn er nog altijd, maar het is allemaal compacter geworden. De basis is hetzelfde gebleven, een cross-over tussen jazz, funk, pop en blues, soms gewaagd experimenteel, soms opzwepend rockend. De beste band van deze lange muziekdag!

LINKS:
The Cool Quest
Catharinasteeg
Martine Bakker & Bobbie Wall
Plato
Dakota
Waag
Thijs de Klijn
Coen Kaldeway
Yussif Barakat
Kruidkoek
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: