zaterdag 25 november 2017

Een afwisselende muzikale zaterdag in Leiden

Het begint al vroeg met Het Ongerief in de studio van Sleutelstad bij Cultuur071. Oude muziek in hedendaagse setting met Willem Vermaase (zang en snaren), Lydia Nagel (blokfluiten en zang) en Erwin Vleder (basgitaar). interessante combinatie van middeleeuwse drank- en dansmuziek tot hedendaags eigen werk, vaak gecombineerd tot één geheel.

In de namiddag iets heel anders, namelijk het Nuzut trio met Simon Martineau (gitaar), Flavio Perrella (bas) en Thomas Delor (drums)in De Twee Spieghels. Bij het trio draait alles om improvisatie rond een 'eenvoudig' thema. Zo eindigen ze de derde set met een improvisatie rond Eleanor Rigby.
En de gezichtsuitdrukkingen van de muzikanten, je zou er een gedicht over kunnen schrijven. Pink Meltzer deed dat:
INTENS

DE GEZICHTSUITDRUKKINGEN
VAN JAZZ MUZIKANTEN
IS GEWELDIG OM TE ZIEN
ALS

ZE ER
ZO HELEMAAL

INZITTEN
DACHT IK
ZOUDEN ZE OOK

ZO KIJKEN
ER ZO UITZIEN
ALS ZE ERGENS

ANDERS
HELEMAAL

INZITTEN
DENK IK WEL
Pink Meltzer
Tom Vrolijk zagen we vorige maand al met zijn band The Lucky Spares in de Q-Bus bij 4TheMusic, nu speelt hij solo als voorprogramma in 't Kraantje. Het is een goede singer-songwriter, dus zijn liedjes blijven ook nu overeind. En grappig, ook hij speelt een Beatles nummer.
Maar de hoofact vanavond is het garage/noise duo The Hounds die hun vijfjarig bestaan vieren met een heerlijk knarsend en krakend optreden.Sinds hun eerste optreden in 2012 zie ik ze gemiddeld één keer per jaar en het blijft altijd boeien!

LINKS:
Het Ongerief
Sleutelstad
Nuzut
De Twee Spieghels
Pink Meltzer
Tom Vrolijk
The Hounds
't Kraantje

Geen opmerkingen: