dinsdag 14 november 2017

Korte maar krachtige jazzrock

TaxiWars is een vrij nieuw Belgisch jazzkwartet met Tom Barman (dEUS) als zanger/frontman. Dan denk je al snel: óh nee, een rocker die gaat croonen. Maar niets is minder waar, want muzikaal gezien is dit de band van saxofonist/toetsenist Robin Verheyen met schurende, rockende zang (en teksten) van Tom. Voeg door nog eens de stuwende bas van Nicolas Thys en de inventieve drummer Antoine Pierre aan toe en je hebt een band die staat als een huis.
Het try-out concert bestaat uit een mix van nummers van hun eerste plaat, hun net verschenen tweede plaat 'Fever' en een aantal nieuwe nummers. Hier en daar gaat er wel eens een kleinigheidje mis, maar de show als geheel is meer dan geweldig!
En de muziek is duidelijk jazz(rock), de zang is dat zeker niet en dat is één van de dingen die dit concert onvergetelijk maakt. En hoewel de kleine zaal van Gebr. de Nobel lang niet uitverkocht is (waar zijn alle Leidse jazzliefhebbers vanavond?) is een feest voor het publiek en zo te zien ook voor de band.
Na een show van een uur en nog één toegift is het al weer afgelopen, had wat ons betreft best wat langer mogen duren, maar dat is dan ook het enige puntje van kritiek op deze uitstekende avond.
Deed bij vlagen ook een beetje denken aan Kruidkoek die afgelopen zaterdag nog in De Twee Spieghels speelde maar dan met een gitarist in plaats van een zanger. Grappig dat we met hetzelfde gezelschap toen daar en nu hier waren.

LINKS:
TaxiWars
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: