dinsdag 19 januari 2016

Voor elk wat wils bij Leidse Jazzweek

Gisteren is de Leidse Jazzweek eigenlijk al begonnen met een jamsessie in De Twee Spieghels, maar vandaag begint het écht met drie concerten in de jazzwijk. Drie optredens op loopafstand van elkaar, dat is goed te doen. In De Twee Spieghels spelen Pam MacBeth en Lo van Gorp weer een boeiend optreden met een mix van jazz, blues, pop en country.
Ze worden begeleid door gitarist Patrick Drabe, drummer Martijn Groen (verstopt achter Patrick), toetsenist Gregor Hamilton en de op het laatste moment ingevallen bassist Boudewijn Lucas. Het is, net als vorig jaar, weer een boeiende boel in de stampvolle Spieghels en ik zou zeggen: maak hier een jaarlijkse traditie van!
Iets heel anders is de traditionele dixieland muziek van Cor's Washboard Kings in café De Bonte Koe. Ideaal voor diegenen die het in De Twee Spieghels niet jazzy genoeg vinden. Prima ouderwets swingen hier.
Of wie liever wat modernere jazz wil horen is er het Francesco Amenta Electric Trio bij Meneer Jansen. De saxofonist heeft bassist Stathis Elio en toetsenist Christos Yerolatsitis meegenomen en speelt onder andere nummers van zijn eerste eigen cd Colors and Ties. Dan lekker boppend huiswaarts keren, klaar voor de kroegentocht van morgen!

LINKS:
Pam MacBeth
Lo van Gorp
Patrick Drabe
Martijn Groen
Gregor Hamilton
De Twee Spieghels
De Bonte Koe
Francesco Amenta
Christos Yerolatsitis
Stathis Elio 
Meneer Jansen
Leidse Jazzweek

Geen opmerkingen: