woensdag 20 januari 2016

Gezellig drukke kroegentocht bij Leidse Jazzweek

Vanavond de traditionele kroegentocht tijdens de Leidse Jazzweek. Waar het publiek vandaan komt snap je niet, maar het is overal stampvol. Te beginnen bij Bart Wirtz, die samen met Emiel van Rijthoven (toetsen), Pim Dros (drums) en Kasper Kalf een volle bak trekt in De Twee Spieghels. Altijd genieten!
Overigens was dat het meest jazzy concert van de avond, want blues en pop met hooguit vleugjes jazz hebben de overhand. Zoals bij Blues on the Rockz die Jantje van Leiden voorzien van zestiger jaren popcovers. Niet onverdienstelijk en de sfeer is er prima.
En bij Meneer Jansen speelt Sven's Supergroup veel Amerikaanse westkust nummers. Niet verwonderlijk met Arto Boyadjian als zanger-gitarist in de gelederen. En dan ook nog Baer Traa op gitaar en Jeroen van der Ley op bas, dat staat garant voor mooie muziek.
Nieuw deze kroegentocht is dat er ook een aantal restaurants meedoen, zoals Wielinga op de Nieuwe Rijn waar Men in Blues hun opwachting maken. Tijdens de tweede set bijgestaan door Pam MacBeth is het vooral een country en blues optreden. Maar wel weer genieten! Bij Dende even verderop is de muziek helaas al afgelopen, geen Acousticurls vandaag dus.
In de tuinzaal van de Burcht speelt Bald as Love hun gebruikelijke Jimi Hendrix repertoire. En hoewel het ook hier druk is, is de zaal groot genoeg om niet als haringen in een ton te staan.
Langzaam aan richting huis nog even langs 't Praethuys voor Dice Rock die, hoe kan het ook anders, sixties covers spelen.
Tenslotte nog naar In de Oude Marepoort voor een afsluitend optreden van gitaristen Lucas Meijers en Tim Eijmaal. Een prima afronding van de kroegentocht waarbij de jazz zich blijkbaar in andere kroegen afspeelde. Maar desondanks is het een geslaagde, gezellige en drukke avond!

LINKS:
Bart Wirtz
Blues on the Rockz
Sven Rozier
Men in Blues
Pam MacBeth
Bald as Love
Tim Eijmaal
Lucas Meijers
Leidse Jazzweek

Geen opmerkingen: