zondag 24 januari 2016

Afwisselende muziek bij slot Leidse Jazzweek

Het is de laatste dag van de Leidse Jazzweek alweer, met héél véél interessante muziek vanmiddag. Maar op dezelfde tijd is er ook een bouwplatenworkshop door Iceberg Bouwplaten in Old School aan het Pieterskerkhof 4a. En als organisator kan je daar dan natuurlijk niet wegblijven. Het is behoorlijk druk en heel gezellig, met op de achtergrond toepasselijke muziek door living jukebox Peter, later nog bijgestaan door Julia. Maar dus wel de saxbattle in De Twee Spieghels gemist. Dinsdagmiddag vanaf 12 uur is er weer een bouwplatenworkshop, dan in de hal van het stadhuis OPEN|Makers!
Gelukkig 's-avonds nog tijd voor het afsluitende concert van de Leidse Jazzweek in De Twee Spieghels met het Martijn van Iterson Quartet. Prachtig optreden met Frans van Geest (bas), Karel Boehlee (Fender Rhodes) en Martijn Vink (drums). Spelen lekker stevig en dat is dan een prima afsluiting van meer dan geslaagde Jazzweek! Zowel muzikaal als wat betreft het aantal bezoekers.
Om de avond af te sluiten nog even langs 't Praethuys voor de wekelijkse sessie van Men in Blues. Valt buiten het officiele programma van de jazzweek, maar ze speelden er de afgelopen dagen zó vaak dat het bijna de huisband van de jazzweek is. En er wordt flink geïmproviseerd, het lijkt wel jazz! En een gastoptreden van Fons maakt het compleet.

LINKS:
Old School
Iceberg bouwplaten
Martijn van Iterson
De Twee Spieghels
Men in Blues
't Praethuys
Leidse Jazzweek

Geen opmerkingen: