zaterdag 3 oktober 2015

Prima muziek op 3 october in Leiden

Na de korte en snelle Grote Optocht is het al vroeg tijd om eens wat bandjes in de stad te gaan kijken. Begint al gelijk goed op Het Gerecht waar Schommelen weer een mooi podium heeft neergezet met het leuke Leids/Haagse indiepop bandje Julian Said Fire als opener.
Als tweede staat er band Dear Mother bestaande uit Leidse (ex-)studenten die een breed scala aan covers speelt.
Het is druk en donker in De WW waar Weltmeister flink bezig is. Stevige indierock die prima klinkt, alleen jammer dat er geen buitenpodium is met dit mooie weer.
Dan maar naar het Hooglandsekerkplein waar wél een buitenpodium staat. Met daarop de coverband Rampscenario. Spelen niet onverdienstelijk covers van Pink Floyd en Supertramp, later ook Nederlandstalig werk en een gastoptreden van Thil van de voormalige Tranentrekkers. Het plein gaat uit zijn dak!
Wij gaan verder naar L'Esperance want daar spelen de Knappe Mannen & Divas en die zwepen de boel lekker op met hun funk en soul geörienteerde repertoire. En de hutspot is hier uitstekend!
Bij Barrera, even verderop, speelt onverwacht het Richie Reichgelt Kwartet de van hen bekende instrumentale jazz. Lekker om even op adem te komen.
Op Het Gerecht is, met enige vertraging door een stroomstoring, Evening News begonnen. Een vrolijke rock-steady skaband, met onder andere oudleden van Ska-D-Lite. Zomers!
Naast bands zijn er ook overal draaiorgels in de stad te horen. En je bent nooit te jong om met het centenbakje rond te gaan.
Bij 't Praethuys op het volle Vrouwenkerkhof speelt inmiddels Wowda!, een van de vele coverbands die Leiden vandaag onveilig maken. Niet slecht, maar ook niet om over naar huis te schrijven.
Bij In de Oude Marepoort staat Ed @ Night (Ed Linger) inmiddels solo, maar met een heleboel elektronica, stevige rockcovers te spelen.Vol overgave, alleen met een echte band had het misschien nog interessanter kunnen zijn. Toch wel even genieten.
Ter afsluiting nog twee optredens, alleereerst Wouter Kiers & Friends, traditioneel bij de Bonte Koe in de smalle steeg. Volle steeg ook, met als altijd swingende muziek!
Om tenslotte te eindigen in het Belgisch Biercafé Olivier voor (na gisteren) nogmaals een optreden van zangeres Merel Koman met haar broer Friso op gitaar. Mooi gitaarspel en een prachtige stem, een uitstekende afsluiter van deze 3 october in Leiden!

LINKS:
Julian Said Fire
Dear Mother
Schommelen
Weltmeister
De WW
Rampscenario
L'esperance
Richie Reichgelt
Barrera
Evening News
Wowda!
't Praethuys
Ed at Night
In de Oude Marenpoort
Wouter Kiers
De Bonte Koe
Merel Koman
Belgisch Biercafe Olivier
3october

Geen opmerkingen: