donderdag 29 oktober 2015

Geslaagde PopRonde Leiden

Vandaag is de Popronde weer neergestreken in Leiden, altijd leuk,altijd verrrassend. Zoals het eerste optreden, een guerilla/pop-up optreden door The Hounds bij Kleedvermaak, ook behoorlijk pop-up.
Een paar keer gezien in 2013, maar sinds hun eerste cassette in die dagen is het angstvallig stil geworden rond dit Leidse duo. Spelen nieuwe en oude nummers en na een half uurtje volgt nog een toegift van dit altijd boeiende garage/noise duo. Mooie gitaar overigens! Een verhaal apart.
Bij Plato, om de hoek, is inmiddels de Iguana Death Cult begonnen. Snoeiende psychedelische punk die prima in het gehoor ligt.
The Duke of Oz is er dit jaar ook weer bij met onder andere Moon Tapes.Stevige Amsterdamse dreampop of melodische gitaarpop. Hoe je het ook noemt, het swingt en staat als een huis in de bomvolle kroeg.
Bij 't Praethuys speelt Rhino Rino het dak van de tent. De café's worden steeds donkerder,de muziek steeds opzwepender. Deze Utrechtse band laat een geheel eigen, zeer boeiende, interpretatie horen van stoner rock.
Even wat rustigers nu op het OORpodium bij de Waag met Charl Delemarre. Een singer-songwriter op blote voeten. En Nederlandstalig. Mooi rustpuntje.
Enige Popronde band die al eerder in Leiden gesignaleerd was is Our Minor Fall. Ooit eens gezien (april 2013) in het LVC, nu dus in de Waag. Wat ingetogener in mijn herinnering dan toen,maar nog steeds heel mooi met die strijkers erbij!
Bij Gebr. de Nobel speelt TV Wonder een mooie, ingetogen, dromerige en harde set. In het programma worden ze vergeleken met de vroege Sonic Youth, maar de vroege Pink Floyd en The Cure klinken er ook in door. Helemaalgoed! En dan ook nog een leuke ontmoeting aan de bar!
Nog even terug in 't Praethuys voor go go Kill die met nóg minder licht nóg meer herrie maken. Mooie herrie, dat wel! Een uitstekende hardrockband met een geweldige zangeres.
Tenslotte nog even terug naar de Waag voor Convoi Exceptional met opwindende lounge muziek. Twee percussionisten, een toetsenist en een saxofonist, meer heb je niet nodig! Prima avond weer die Popronde in Leiden, met veel, maar hard talent deze keer. Eigenlijk alles wat we zagen was de moeite meer dan waard, maar een échte verrassing zat er dit jaar niet bij. Die stond misschien op een ander podium, je mist meer dan je lief is tijdens de PopRonde. Alleen jammer dat persoonlijke Popronde favoriet 1st of June er niet bij was in Leiden, gemiste kans.

LINKS:
The Hounds
Iguana Death Cult
Moon Tapes
RhinoRino
Charl Delemarre
Our Minor Fall
TV Wonder
go go Kill
Convoi Exceptional
Popronde

Geen opmerkingen: