zaterdag 17 oktober 2015

Open Dag Universiteit Leiden biedt veel muziek

Open Dag vandaag bij de Universiteit Leiden, overal in de stad is er voorlichting en informatie voor mogelijke aankomende studenten. En er is muziek, live op het Hooglandse Kerkplein om te beginnen met Johnny Bruce Muller en zijn band. Ondankbare taak, want hij moet al om kwart over negen, in de regen, aan de bak. Maar ze slaan er zich goed doorheen!
Veel tijd om te blijven kijken is er niet, want Cultuur071 op Sleutelstad gaat alweer van start. Altijd boeiend met leuke gasten en voor het eerst in een tijdje weer live muziek. Van Annemijn van Vliet, een jonge singer-songwriter die afgelopen week meedeed aan de eerste ronde van Jong Quite Quiet in de Q-Bus en morgen bij het Theatercafé in Scheltema staat. Speelt drie mooie nummers, daar gaan we nog meer van horen!
Na de radio snel weer terug naar het Hooglandse Kerkplein voor het tweede optreden op de Open Dag dankzij Gebr. de Nobel. The Destructive Penguins spelen het inmiddels droge plein helemaal plat! Al een tijdlang goed en al evenlang steeds beter, ze zijn nu toe aan hun eerste EP, help ze bij het crowdfunden. 12 februari 2016 is de release gepland.
In de pauze even naar de markt en op het Stadhuisplein klinkt ook muziek. Door een deel van Jong K&G, die hier aandacht vragen voor hun open dag op 31 oktober. En er zijn ook weer diverse straatmuzikanten actief nu de regen is gestopt.
Eenmaal terug op het Hooglandse Kerkplein zet Marutyri dankzij Summerjazz het plein op stelten. Wat een fantastische band is dat! Goed in het gehoor liggende én doorwrochte wereldjazz blijkt een feest. Wel opvallend dat de Universiteit Leiden een paar jaar geleden het LAK-theater afstootte omdat cultuur geen core-business van de Universiteit was en dat ze nu toch weer al deze prima muziek in elk geval omarmen. Jammer besluit toenertijd.
Want ook de slotband vanmiddag, Freddy and the Gardeneers mag er zijn en zonder Picknick waren ze hier niet geweest! Beste Universiteit Leiden, studeren is heel belangrijk, maar ontspanning óók! In de vorm van muziek, toneel, etc. Ontzeg dat jullie studenten aub niet!
Maar gelukkig weten ook veel studenten de weg naar De Twee Spieghels te vinden voor bijvoorbeeld een concert van saxofonist Francesco Amenta met Christos Yerolatsitis op piano, Jacopo Zanette op drums, Alessio Bruno op bas en gastmuzikant Valerio Renzetti op trompet. Heel mooi en het wordt ook heel erg gezellig.
Even tussendoor nog langs Velvet voor de instore van Karsu (aanstaande vrijdag bij Gebr. de Nobel), maar dat is slechts van korte duur. Gelukkig is er nog steeds muziek in De Twee Spieghels en is het er ook nog eens róóze gezellig, maar dat gaat wel ten koste van het verdere avondprogramma. Maar ja, het was ook al een lange dag.

LINKS:
Johnny Bruce Muller
Annemijn van Vliet
Destructive Penguins
K&G Superkids
Marutyri
Freddy & the Gardeneers
Francesco Amenta
Karsu Dönmez
Universiteit Leiden
Sleutelstad
De Twee Spieghels
Velvet

Geen opmerkingen: