dinsdag 13 oktober 2015

Laatste stand van de Stad pakt muzikaal uit

Voor de tiende (en laatste) keer organiseert het RAP architectuurcentrum de talkshow Stand van de Stad. Bij binnenkomst worden we verwelkomd door Bart Wirtz & Band met o.a. drummer Niek de Bruijn en bassist Kasper Kalf. Met de muziek zit het dus wel goed.
De talkshow zelf valt wat tegen met een iets te enthousiaste, maar daardoor weinig onderbouwde mening over metropolen en de rol van Leiden daarin door Zef Hemel. Ratio verliest het van emotie hier. Ook het item over Leiden als stad van vluchtelingen gaat niet erg diep, alleen het korte betoog van historicus Cor Smit zet flinke zoden aan de dijk, door enorme aantallen vluchtelingen in de 17e eeuw werd Leiden welvarender dan ooit.
Maar belangrijkste onderwerp vanavond is natuurlijk de bekendmaking van de winnaars van de Rijnlandse Architectuur Prijs 2015 en omdat Gebr. de Nobel één van de genomineerden is, is er vanavond ook daarnaar uitgeweken. Diverse 'kenners' noemen drie van de acht genomineerden als mogelijke winnaar, het Theehuis in Leiden Noord, Kustwerk Katwijk en Gebr. de Nobel. Uiteindelijk gaat Kustwerk Katwijk met zowel de jury- als de publieksprijs aan de haal. En dan kan er nog er nog flink nagenoten en gepraat worden met veel meer prachtige muziek van Bart Wirtz!
Voorlopig laatste Stand van de Stad dus, maar in april 2016 komt de Week van de Architectuur, benieuwd wat dat gaat inhouden! Ik heb nog wel wat tips....

LINKS:
Bart Wirtz
RAP
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: