vrijdag 2 oktober 2015

Goede start Leidens Ontzet

Hoewel de officiele opening op de Garenmarkt wat tegenvalt wordt het op deze eerste avond van de 3 Octoberfeesten weer behoorlijk druk in de Leidse binnenstad. We beginnen de avond muzikaal bij In de Oude Marenpoort waar Bazooka Joe stevige rockcovers laat horen. Prima repertoire en dito uitvoering en vanaf het terras op de Lange Mare kunnen we er met onze hutspotmaaltijd nog lang van genieten.
Muzikaal gezien is 3 October nooit echt een verrassing, veel (cover)bands spelen hier elk jaar weer, maar één van de betere in hun soort is de band O'Nine. En dat is te merken, want op het stampvolle Vrouwenkerkplein voor 't Praethuys is het een drukte van belang. Breed repertoire en altijd weer nieuwe nummers, het is feest hier!
Maar als al die drukte dan iets te veel wordt is er altijd nog het Belgisch Biercafe Olivier dat zonder er ook maar enige reclame voor te maken de verrassendste muziek van de avond hebben. Zangeres Merel Koman zingt hier samen met haar broer Friso op gitaar prachtige jazz, soul en funk. Daar blijf je rustig tot het eind toe bij, en morgen misschien weer. Zo mooi!

LINKS:
Bazooka Joe
In de Oude Marenpoort
O'Nine
't Praethuys
Merel Koman
Olivier
3october

Geen opmerkingen: