zondag 27 september 2015

Kunst en muziek gaan prima samen

Na een lange en boeiende middag Kunstroute langs diverse ateliers en onze eigen presentatie bij de Morspoort (zie gisteren) toch nog even langs wat meer live muziek. Te beginnen met Jazz bij de Burcht met de Bitterballs Big Band, een samenwerking tussen Sempre Crescendo en Minerva onder leiding van Guido Marchena (Licks&Brains, The Stream, Upright Piano's). Nog niet eerder gehoord, maar klinkt prima!
Het is één van de vele aanlopers richting 3 October (Leidens Ontzet voor buitenstaanders) en dus kan 3october voorzitter Michiel Zonnevylle het niet laten even met Pink Meltzer op de foto te gaan. Het concert loopt op zijn eind, dus de grootste drukte is voorbij en een leuke foto is snel gemaakt.
Even verderop in De Twee Spieghels zijn we ook nog net op tijd voor James & Black. Al een tijd niet meer gezien, maar altijd weer een prima weerzien! Vooral die prachtige combinatie van die stemmen en de bescheiden, maar onmisbare basis van dj Phil Ross! Ze zijn zó goed dat het wel weer even gaat duren voordat we ze hier zien.
Na een heerlijke doch korte maaltijd bij Quartier Latin (voor herhaling vatbaar) nog even afsluiten bij 't Praethuys met de Men in Blues. Altijd weer genieten met Harm van Sleen weer op pedalsteelguitar. En dan wordt MuziekGezien ook nog eventjes in het zonnetje gezet, maar dat lees je later wel bij Leidse Glibber!

LINKS:
Kunstroute
Bitterballs Big Band
3october
James & Black
De Twee Spieghels
Quartier Latin
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: