donderdag 24 september 2015

Donkere klanken op donderdagavond

Het is weer eens tijd voor de AA Nights bij Gebr. de Nobel. Zeker sinds het recente verdwijnen van de SUB071 een essentiele avond voor liefhebbers van muziek buiten de gebaande paden. Venus Tropicaux uit Rotterdam openen de avond met een korte set punk dat op de lp The Roxy London WC2 zeker niet had misstaan!
Als tweede van de drie optredens is Noveller aan de beurt. Intrigerende en stevige ambient muziek van de uit Austin, Texas afkomstige filmmaker en gitariste Sarah Lipstate. Speelt solo op haar gitaar met veel effecten, een loopstation en wat eerder opgenomen loops. Stond een paar dagen geleden nog op Incubate in Tilburg, daarna drie optredens in Duitsland en nu hier. Blijkt toch wat veel, want na 40 boeiende minuten houdt ze het voor gezien. Desalniettemin zéér de moeite waard en bijzonder dat ze hier gewoon in Leiden speelt!
De avond wordt afgesloten door local heroes Captain Slow. Laatste keer dat de bassist meespeelt, hoewel de rest van de band daar nog aan twijfelt. Strak optreden dat begint met een mooie solo ballad en gevolgd door een rauwe mix van grunge, punk en metal. Geen muziek voor de lichthartigen, maar genieten voor de liefhebbers!
Volgende AA Nights is op 29 oktober tijdens de Popronde in Leiden, wéér bij Gebr. de Nobel. Inclusief de Popronde afterparty.

LINKS:
Venus Tropicaux
Noveller
Captain Slow
AA Nights
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: