donderdag 3 september 2015

Licht en muziekspektakel bij 700 jaar Hooglandsekerk

De Hooglandsekerk bestaat 700 jaar en vandaag is het de officiele start van de festiviteiten met een imposant muziek- en lichtspektakel. Stipt om negen uur start het programma met twee trompettisten op het eerste bordes.De flinke klim, de grote hoogte of het wisselvallige weer doen de uitvoering geen goed, maar het is wel een mooie start.
Dan begint de lichtshow op de gevel van de kerk met een steeds wisselend beeld, niet te fotograferen en prachtig gedaan met vier gigantische projectoren door het Blauwe Uur. Dan is er ook nog live muziek bij van mezzo-sopraan Emma Brown (foto rechts) die Bach's Agnus Dei zingt en het Pancras Consort dat O Nata Lux de Lumine van Emma en Händel's Halleluja zingen.
En vlak voor het einde begint het zachtjes te regenen, dus na afloop snel naar binnen waar in de Hooglandsekerk het licht- en muziekspektakel nog even doorgaat met een nieuwe, vaste verlichting. Deze avond was éénmalig, maar de voorstelling Kerk in het Licht, zonder live muziek, is nog tot en met 13 september iedere avond vanaf 21.00 uur te zien, echt een aanrader!

LINKS:
Emma Brown
Pancras Consort
Het Blauwe Uur
Hooglandse Kerk

Geen opmerkingen: