zondag 13 september 2015

Monumentaal zingen en spelen

Ook op de tweede Open Monumentendag weer een aantal monumenten van binnen bekeken. Nu zelfs met live muziek zoals het koor Close to Harmony in de burgerzaal van het Stadhuis.
Even verderop in de Waag een ingelast optreden van een ander Leids koor: Musica Mista. Gezellig als je daar toch net zit te lunchen. Het is drukker dan gisteren bij de monumenten, soms staan er zelfs flinke rijen voor de deur.
In het Academiegebouw worden rondleidingen gegeven die starten in het Groot Auditorium waar de hele middag orgelmuziek klinkt door Casper de Jonge, organist én docent Grieks aan de Leidse universiteit. Met onze roze kaartjes krijgen we een leuk gekleurde rondleiding.
Dan loopt de Open Monumentendag langzaam ten einde en wordt het tijd voor een goed glas wijn. En wáár zou dat beter kunnen dan in De Twee Spieghels waar de tenorbattle al in volle gang is. Met Wouter Kiers, Ruud de Vries en Olav Hoeks op de tenorsaxen, Cajan Witmer op de piano, René Winter op drums en Frans Bouwmeester op bas spelen ze weer een stel solide sets. En uiteraard gaan de drie saxen weer aan de wandel door het café!
Na een lichte maaltijd is het dan altijd leuk de dag én het weekend af te sluiten in 't Praethuys voor een optreden van de Men in Blues. Met vandaag Harm van Sleen op de pedalsteelgitaar. Veel muziek dus weer en aan variatie geen gebrek!

LINKS:
Close to Harmony
Musica Mista
Open Monumentendag
Wouter Kiers
Ruud de Vries
Olaf Hoeks
De Twee Spieghels
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: