zaterdag 19 september 2015

Spektakel op de Nacht van Kunst & Kennis

Er is veel, héél veel te doen deze zaterdagavond tijdens de derde Nacht van Kunst & Kennis in en rond de Leidse musea. We beginnen bij Museum Volkenkunde om onze polsbandjes op te halen en worden gelijk getrakteerd op aria's en duetten door Toos van der Wal en Sandrine Mairesse, met Einar Bjartur Egilsson op toetsen. Mooie start!
In de Hortus is ook muziek, maar we komen net langs tussen twee optredens in. Wel mooie lichtsculpturen gezien van onder andere LIGHT-UP, WERC en Blauwe Uur.
En het project Glowtree en Glowfield van Arianne van Boxmeer.
Dan dus snel door naar Museum Boerhave waar altijd de meest intrigerende muziek staat geprogrammeerd in de binnentuin. Nog een staartje meegepikt van de Belgische hiphopper Tourist LeMC, prima optreden met een geweldige band! Mag zó terugkomen in Leiden.
Tussendoor is er van alles te beleven, te proeven en te zien in het museum en dan staat alweer Palio Superspeed Donkey op het podium. Lekker energiek Nederlands post-punk indie bandje dat er heerlijk tegenaan gaat.
Afsluiter in Boerhave is Beans & Fatback, die hier een groot deel van hun nieuwe lp Heroine Lovestruck spelen. Al wel vaker gezien, maar het blijft imponeren, heerlijke ruige Americana met een mix van zestigerjaren Engelse rock in een geweldige garageband! Mooie afsluiter van de avond waarop je denkt: had ik maar negen levens. En dan nog was het onmogelijk om alles te zien. Razende reporter Leidse Glibber deed ook zijn best, maar zelfs samen coveren we nog lang niet alles. Heerlijk festival waarbij de weergoden ook nog eens meezaten. Tot volgend jaar dus weer!

LINKS:
Toos van der Wal
Sandrine Mairesse
Volkenkunde
Hortus Botanicus
Tourist LeMC
Palio Superspeed Donkey
Beans and Fatback
Museum Boerhaave
Nacht van Kunst en Kennis

Geen opmerkingen: