zondag 23 augustus 2015

Waarin een klein festival groots kan zijn

Na een uiterst gezellig en muzikaal verjaardagsfeest op zaterdagavond toch weer betrekkelijk vroeg uit de veren voor het BIGG!!! small bands festival. Inmiddels alweer de vierde editie en altijd weer verrassend. Nieuwe locatie is de Waag, sinds kort operationeel als prima café-restaurant. Met een mooi optreden van Hot Club de Frank, oude bekenden, maar al jaren niet meer gezien. Blijft altijd feest met hun swingende gipsy-jazz.
Nog meer feest en ook in de Waag brengt het Mariachi Kwartet. Vrolijke en swingende Mexicaanse muziek zet de tent op zijn kop.
En er is meer, op de Pieterskerkgracht spelen de Men in Blues, maar daar is geen doorkomen aan. Bij ARS lukt het nog net om door te dringen tot bij Frans van Deursen die gedichten van Leo Vroman zingt met pianobegeleiding.
In de Waag is er ruimte genoeg, in de huiskamers elders is het al snel te vol. Bij Sijthoff hebben ze dat opgelost door het saxofoon kwintet Tempo Rarely op het terras te zetten. Een vol terras op deze zomerse zondag. Terecht, het is mooie muziek (veel modern klassiek) in een heerlijk zonnetje.
Tussendoor nog even langs Sidac Studio om ons eerste min of meer gezamenlijke PinkProject op te halen, daarna terug naar Sijthoff voor de zigeunermuziek van Marjolijn Mellema op accordeon en Moniek Bollen op viool. Mooie muzikale afsluiting van een héérlijk weekend vol muziek op leuke kleine festivals die daardoor juist zo bijzonder zijn!

LINKS:
Hot Club de Frank
Mariachi Kwartet
Frans van Deursen
Biggg!!!
Waag
Ars Aemula Naturae
Sijthoff
Sidac Studio

Geen opmerkingen: