dinsdag 11 augustus 2015

El Cid vol muziek

Leiden wordt de laatste dagen weer overspoeld door een nieuwe lichting eerstejaars studenten. Tijdens deze EL CID week zijn er talloze activiteiten, vaak ook met live muziek. Zoals hier op de grasboot van studentenvereniging Catena aan het Rapenburg waar gezellig gejamd wordt in de middagzon.
De dinsdagavond is de bandjesavond in Gebr. de Nobel waar acht universiteit gerelateerde bands de strijd aan gaan. Aan Chasing Hills de ondankbare taak de spits te mogen afbijten in de kleine zaal. Doen ze goed met een eigen mix van blues en singer-songwriter materiaal.
In de grote zaal staat inmiddels Habes een keur aan covers te spelen, geen onbekende hier in Leiden, want zijn ook altijd van de partij tijdens 3 october.
Collegium Musicum is een klassiek koor en orkest, maar ze blijken ook een swingende jazz- en poploot te hebben: Staten-generaal. Dijk van een zangeres en met de spetterende blazerssectie spelen ze prima jazzstandards en zonder blazers knallen de popcovers de zaal in. Het beste wat we tot nu toe hoorden. Ook het laatste, want hoewel er nog vijf bands volgen, moeten niet studenten morgen gewoon weer aan het werk. Maar gezellig was het wel!

LINKS:
Catena
Chasing Hills
Habes
Collegium Musicum
Gebr. de Nobel
ElCid

Geen opmerkingen: