vrijdag 14 augustus 2015

Klinkend einde EL CIDweek

Vandaag is de laatste dag van de EL CIDweek in Leiden, met standaard het Cultuurfestival. Niet in het Pieterskwartier ditmaal, maar in de Hooglandse Kerk. Dat is dus even zoeken, maar we zijn nog net op tijd voor het slot van het optreden van Johnny Bruce Muller met Dimitri Vlaanderen op drums en Barend Spaan op bas en ook soms solo. Inmiddels geen onbekende meer in Leiden, deze Haagse singer-songwriter die het niet makkelijk heeft met de galmende kerk, maar zich er tóch goed doorheen slaat.
Iets verderop, vóór het Academiegebouw staat een duo te spelen dat nergens in het programma is terug te vinden. Blijken Dubbel J en de Giraffenkoning te zijn uit Noord-Holland en staan hier min of meer toevallig. Beetje hiphop, beetje singer-songwriter, beetje Destructive Penguins in mini bezetting. Prima afwisseling!
Dan even iets héél anders met het Collegium Musicum in het Academiegebouw. Afgelopen dinsdag speelde de jazz- en popversie hiervan (Staten-generaal) nog bij Gebr. de Nobel, vandaag staan het klassieke orkest en koor op het programma. Mooi concertje met het Hallelujah van Händel als toepasselijke uitsmijter.
En van het Hallelujah zó weer terug in de Hooglandse Kerk voor het slot van het EL CID Cultuurfestival. Hier speelt inmiddels het Rotterdamse Buzzking een mix van pop, funk, raggae en meer met zowel covers als eigen nummers. Klinkt als een prima band, maar door de akoestiek komt het niet helemaal tot zijn recht.
Even de dorst gelest in De Uyl van Hoogland op het zonnige terras, maar dan is het aan de Upright Piano's de ondankbare taak om het cultuurfestival af te sluiten. Veel studenten zijn inmiddels afgehaakt richting BBQ, eindfeest en verenigingen. Maar Upright Piano's doen het vol overgave en hebben het geluid het meest onder controle deze dag. En ze krijgen het nog aanwezige publiek op hun hand, het zingt, klapt en danst mee op de vrolijke covers, scheelt niet veel of er volgt een polonaise. Een klinkend einde van deze dag en week!

LINKS:
Johnny Bruce Muller
Dubbel J en de Giraffenkoning
Collegium Musicum
Buzzking
Upright Piano's
El Cid
Hooglandse Kerk

Geen opmerkingen: