zondag 3 juli 2011

Onverwacht (on)genoegen

Het lijkt een rustige zondag te worden met lekkere Latin in De Twee Spieghels, maar het loopt behoorlijk uit de hand vandaag. Want er schijnt ook zoiets te bestaan als Stompwijk Summerland met als slotact Klavan Gadjé, willen we toch ook bij zijn.
Gezien kijkt al even hoe de sfeer is in Stompwijk en het is er gezellig tijdens de kindermiddag en het optreden van 1+1+1=3, een prima Beatles coverband. Bijna beter dan het orgineel!
Muziek komt er pas bij in De Twee Spieghels waar Mrs. Smit and the Boys from Brasil een mooi optreden verzorgen. Het repertoire bestaat uit covers van Latin Jazz maar met een heel eigen geluid, geen kopie van Astrud Gilberto of zo.
Ze zijn bezig met hun debuutalbum met vooral eigen nummers en vandaag laten ze daar al wat van horen, belooft veel goeds! Het hele proces van schrijven, inspiratie opdoen, optreden en opnemen is te volgen op radio6. Op 1 oktober spelen ze op Zoetermeer Jazz, benieuwd hoeveel nieuwe nummers ze dan hebben.
En nu naar Stompwijk voor Summerland, waar de sfeer inmiddels totaal veranderd is. In de grote tent staat inmiddels een andere coverband, D-sign, enthousiast te spelen met een gezellig repertoir van Jerry Lee Lewis tot Anouk. Maar buiten, pal naast de tent, zijn inmiddels DJ's beginnen te draaien. En daar botst het geluid dus, alleen vlak voor het podium zijn de DJ's niet meer te horen, maar het geluid staat zo vreselijk hard dat je daar ook niet wilt zijn. Jammer.
In afwachting van Klavan Gadjé krijgen we ook nog een surprise act voorgeschoteld: de Leidse Barry Badpak. Razend populair bij de Stompwijkse jeugd, ons kan het niet bekoren.
Maar dan is het eindelijk zover, Klavan Gadjé gaat van start. Vorig jaar speelden ze nog de sterren van de hemel op de Koornbrug in Leiden met hun opwindende Nederlandstalige Balkan-gipsy-klezmer, en hoewel de band er alles aan doet om een goed optreden neer te zetten komt het niet echt uit de verf: het geluid staat veel te hard en is slecht afgesteld, saxofoon en trompet zijn bijvoorbeeld nauwelijks te horen, en de DJ's storen nog steeds.
Summerland wil ieder jaar weer helemaal anders van opzet zijn en dat is maar goed ook, want dan hebben we één goede raad: twee podia is prima, maar dan wel ver genoeg van elkaar. Want zó is het geen doen.

LINKS:
1+1+1=3
Mrs. Smit and the Boys from Brazil
De Twee Spieghels
D-sign
Barry Badpak
Klavan Gadje
Summerland

2 opmerkingen:

Anoniem zei

jij spoort echt nie

Anoniem zei

T was geniaal!
Niks van gemerkt muziek stoort van de dj`s het was helemaal geslaagd...
Dus snap het afkraken niet!!
Dus de gene die dit geschreven heeft is niet helemaal goed...

T was SUPER!