zondag 17 juli 2011

Heerlijk Hard Boppen met Balthaus

Meestal klopt het wel met de agenda, maar soms is het een verrassing wie er speelt in De Twee Spieghels. Voor deze zondag stond eerst het Dirk Balthaus trio aangekondigd, vervolgens het Mischa van der Wekken Quartet met onder andere Dirk Balthaus, en uiteindelijk staan er toch drie man op het podium: Dirk Balthaus op piano, Felix Schlarmann op drums en Bambam Rodriguez op bas.
Dirk Balthaus zagen we hier (met Mischa van der Wekken) en in Zoetermeer bij Fascinating Jazz (met JuzzFlirtin) al eerder, Felix Schlarmann ook hier (met Mischa van der Wekken) en Bambam Rodriguez tijdens en na de Leidse Jazzweek met Julien Ménagé.
Verwarrend, dat wel, maar het maakt allemaal niet uit want ze spelen drie heerlijke sets. Lekker boppen met veel spelplezier en niet alleen de gebruikelijke standards. Tijdens de derde set gaan ze eerst helemaal los om dan weer over te gaan naar de prachtige ballad Peace van Horace Silver. Geweldig! Tot besluit nog Bye Bye Blackbird, het publiek, zingt, humt en neuried enthousiast mee. Het is weer genieten in De Twee Spieghels!

LINKS:
Dirk Balthaus
Felix Schlarmann
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: