zondag 19 december 2010

Zondag muziekdag in Leiden 12, de laatste van dit jaar


Zijlstroom (Phaedra Quant) en Theehuis Leidse Hout (Travelling Light) waren vandaag onbereikbaar door de verse sneeuw, maar de binnenstad van Leiden was gelukkig nog wel lopend te bezoeken. Zoals De Uyl van Hoogland waar Robert Veen en Rolf Delvos op saxen, Frenk van Meeteren op dobro en zang, Jan Voogd op bas en Tom Stuip op banjo en gitaar speelden.

Een Jump, Jive & Wail Battle heette het vandaag, maar het was gewoon een heerlijk optreden dat de grenzen opzocht tussen jazz, dixieland en bluegrass. En dat is nogal wat. Een spetterend optreden, gewoon heerlijk genieten!

Daarna door naar De Twee Spieghels voor het optreden van Tim Eijmaal en Lucas Meijers, het Marzio Scholten Trio stond gepland, maar dat ging niet door vanwege de sneeuw. Het was dus heel iets anders dan verwacht maar helemaal niet verkeerd. Eerst vandaag twee saxen, nu twee gitaristen.
Dit jaar veel rondjes langs Leidse (horeca)podia gedaan op zondag en dat is een succes, volgend jaar weer langs De Zijlstroom, Theehuis Leidse Hout en De Uyl, De Twee Spieghels blijft gewoon onze stamkroeg.

LINKS:
Robert Veen
Rolf Delfos
Frenk van Meeteren
De Uyl van Hoogland
Tim Eijmaal
Lucas Meijers
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: