zaterdag 18 december 2010

Mooie muzikale afwisseling


Het is zaterdagmiddag dus het is weer gezellig druk in De Twee Spieghels. Vandaag stond het Jean-Clair de Ruwe Trio op het programma, een gelegenheidsformatie die lekker stond te jammen. Met Tom van der Zaal op sax en Boris Oostendorp op bas brachten ze drie mooie sets. Jean-Clair de Ruwe drumde mooi en ingetogen, de onversterkte bas was jammer genoeg niet altijd goed te horen en Tom van der Zaal haalde lekker uit op zijn altsax. Een mooi muzikaal begin.

Even verderop vondt de heropening van De Burcht plaats na een jaar van restauratie. Met een middeleeuwse markt enzo. Om publiek naar boven te lokken speelde in de Burgsteeg de groep Datura middeleeuwse folkloristische muziek. Dat is dan weer even heel iets anders.

Iets verderop in de Burgsteeg speelde het Ig Henneman Sextet bij Hot House met het programma Kindred Spirits. Het sextet is een gelegenheids formatie ter ere van Ig Henneman's 25 jarig jubileum als componist/bandleider en haar 65ste verjaardag. Henneman en Baars zagen we vorig jaar september nog met Michiyo Yagi in het Scheltemacomplex, maar dit was weer heel wat anders.

Op altviool was er natuurlijk Ig Henneman, op sax, klarinet en shakuhachi Ab Baars, op piano Marilyn Lerner, op klarinetten Lori Freedman, op bas Wilbert de Joode en op trompetten Axel Dörner. Behalve de laatste allemaal muzikanten waar Ig al jaren in verschillende besttingen mee speelt en die ze nu voor haar eigen feestje bij elkaar heeft gezet.

En dat pakte goed uit want de muziek, een mengeling van stijlen met veel jazz, improvisatie en vleugjes pop en klassiek, zorgde voor één van de hoogtepunten van dit Hot House jaar, een mooie afsluiter dus van dit jaar en deze dag. Overigens gaan ze volgend jaar in deze bezetting nog een cd opnemen, iets om in de gaten te houden.

LINKS:
Jean-Clair de Ruwe
Tom van der Zaal
De Twee Spieghels
Datura
Ig Hemmeman en Ab Baars
Lori Freedman
Wilbert de Joode
Hot House

Geen opmerkingen: