zondag 4 januari 2009

Klaus Flenter nog steeds top


De Sniep was nog enigzins in kerstsfeer, maar het Klaus Flenter Trio speelde alweer de sterren van de hemel in het openingsconcert van Fascinating Jazz in 2009.

Klaus Flenter is een fantastische Nederlandse jazzgitarist, die vooral tussen 1970 en 2000 veel succes had. Hij speelde toen met veel grote muzikanten, onder andere op het North Sea Jazzfestival. Ook was hij de eerste gitaardocent aan het Rotterdams conservatorium.
Hoewel hij al met pensioen kon zijn, kan hij niet ophouden met muziek maken en speelt sinds twee jaar met zijn trio zijn favoriete jazzklassiekers.Gewoon voor zijn plezier, en dat straalde er ook vanaf, het speelplezier.

Bassist van het trio was Harry Emmery, die weer eens bewees een echte alleskunner te zijn. Vorige maand zagen we hem op hetzelfde podium nog als bassist bij Michael Varekamp. En hoe vaak zagen we hem eigenlijk niet het afgelopen jaar?

Ben Schröder zagen we ook al eerder, maar waar was dat ook alweer? Geweldige drummer in elk geval, die een aantal heerlijke solo's ten gehore bracht.

Fascinating Jazz weet ons iedere maand weer te verrassen met bijzondere muzikanten en grootse optredens. Misschien een beetje off-mainstream, maar daardoor juist wel zo interessant. Volgende maand (1/2/2009) komt er een mistery guest, zou ons niets verbazen (en verheugen) als dat Jazz Support is.

LINKS:
Harry Emmery
Fascinating Jazz
De Sniep

Geen opmerkingen: