zondag 21 december 2008

Michael Moore vraagt om meer

Het was wel even omschakelen na Benjamin Herman en Mona Lisa Overdrive, maar het Michael Moore Quintet is zeker de moeite waard, ook al is het wat traditioneler van opzet. De tuinzaal van de Burcht in Leiden was zo goed als uitverkocht voor dit door Hot House georganisserde concert.

Michael Moore is een Amerikaan die al zo'n 25 jaar in Nederland woont en muziek maakt. Voor zover wij weten begon het ooit met Available Jelly, maar vandaag was er het Michael Moore Quintet.

Michael Moore speelt altsaxofoon en klarinetten en voor dit quintet was Eric Vloeimans aangetrokken als trompetist. Een gewaagde combinatie, vooral trompet en klarinet, maar Eric Vloeimans wist moeiteloos alles in balans te houden, zacht waar het moest, hard waar het kon.

Drummer Owen Hart jr was de revelatie van de avond die we graag nog eens in een ander verband zouden willen terugzien.

Ook Clemens van der Feen speelde uitstekend op de contrabas, ook zijn solo's mochten er zijn.

Als pianist stond Marc van Roon aangekondigd, maar het bleek uiteindelijk Harmen Fraanje te zijn, ons vooral bekend van onder andere Eric Vloeimans Fugimundi, maar ook deel uitmakend van het Michael Moore Quartet. Vandaar waarschijnlijk dat hij een beetje in de achterhoede speelde, want we weten dat hij meer kan.
Het was een mooi concert, interessante nummers, technisch perfect, dus wat wil je nog meer. Het was een uitstekend optreden, alleen de magie zoals bijvoorbeeld woensdag bij Benjamin Herman of eerder dir jaar bij Gatecrash of The Ploctoenes ontbrak een beetje.
Michael Moore is een veelzijdig muzikant, die regelmatig optreed met meer of minder bekende, vaak Amerikaanse, gasten. Zeker iemand die wij in de gaten gaan houden.

LINKS:
Michael Moore
Eric Vloeimans
Owen Hart jr
Clemens van der Feen
Harmen Fraanje
Hot House

Geen opmerkingen: