donderdag 18 december 2008

Benjamin Herman Quartet nóg beter


Nog geen twee weken geleden openden ze hun cd presentatie van Hypochristmastreefuzz in het Bimhuis (zie verslag op 4 december 2008) en begonnen een korte toer door Nederland. Bijna op het eind daarvan, nog drie concerten te gaan, speelden ze hun negende optreden in Museum Beelden aan Zee. Het concert in het Bimhuis was fantastisch, maar Beelden aan Zee heeft een aparte sfeer dus toch eens kijken hoe het daar klinkt.

En dat was geen slecht idee, want in die twee weken zijn ze enorm gegroeid. In het Bimhuis was het een geweldig optreden, maar achteraf gezien was de band nog wat onzeker. Niet dat dat toen opviel, maar in vergelijking was dit optreden nóg beter.

Ander verschil was dat we toen de cd nog niet kenden en alles dus compleet nieuw was, nu, met de cd al bijna grijsgedraaid, lag dat anders. Nu zou je naast de reguliere cd ook graag een live opname van één van deze concerten willen hebben. Want dat is toch wel andere koek.

Prangende vragen waar we alleen mee kwamen te zitten was: wat is er met de kerstbomen gebeurd, die in het Bimhuis nog alom tegenwoordig waren, en wat is er gebeurd met het klappertjespistool?
Maar het was een fantastische afsluiting van het eerste seizoen van Prospero@Beelden aan Zee met ruim 150 bezoekers (kunnen ze dit nog ooit overtreffen). Benieuwd wat er volgend jaar gaat komen.

LINKS:
Benjamin Herman
Ernst Glerum
Anton Goudsmit
Prospero
Museum Beelden aan Zee

Geen opmerkingen: