zaterdag 23 augustus 2008

Zomerterras Vlaardingen


Zomerterras in het Vlaardingse Oranjepark is een festival dat zich afspeelt gedurende 4 weekeinden in augustus. Naast muziek is er ook (straat)theater en dans en er zijn de concoursen. Via selecties en voorronden spelen 3 groepen in 4 categoriĆ«n om een prijs van € 1500. Deze vrijdag was de categorie Wereldmuziek aan de beurt.

De eerste band was Sintiromarus, een zigeunerensemble met traditionele zigeunermuziek uit alle windstreken. Goede muzikanten die met veel verve en veel plezier een goede set neerzetten.

Opvallendste muzikant was Dani Luca op cymbaal, een niet alledaags instrument. Maar ook Anatoli Kotchebine (op keyboards bij afwezigheid van een piano), Noa Eyl en Blichta Hoopman/Mirando op viool schitterden in dit korte optreden.

Tweede band was La Balancoire uit Zoetermeer. Gypsy swing, maar wel met voornamelijk eigen nummers en een enorme gedrevenheid. Vooral de nummers met zang deden ons erg aan Scrappy Hamilton denken, zoals we die in 2001 in Amerika zagen. (cd: Stay on Target), hoewel dat geen gypsy swing was en speelde met veel blazers.

We zagen ze al eens eerder toen ze vorig jaar voor een optreden van het Rosenberg Trio op het stadhuisplein van Zoetermeer gewoon akoestisch begonnen te spelen voor het podium.Goede muzikanten, goede muziek, en hoewel geconcentreed bezig, hebben ze er wel echt plezier in.

De derde band was Noah's Ark, de meest experimentele band van de avond. Wereldmuziek dat zich niet in een genre laat plaatsen. De combinatie van drums, gitaar, viool en sopraansax was prima, maar de songs waren voor ons niet altijd overtuigend.

Winnaar van de avond was uiteindelijk Noah's Ark die hiervoor € 1500 kreeg. De andere groepen waren minstens even goed, maar er kan er maar 1 winnen. Maar eigenlijk waren ze allemaal even goed.
LINKS:
Sintiromarus
La Balancoire
Noah's Ark
Zomerterras Vlaardingen

Geen opmerkingen: