donderdag 21 augustus 2008

Wouter Kiers Trio in The Duke Leiden


Soms ben je out-of-town voor meerdere afspraken, vandaag hadden we dat in Leiden. Om 6 uur klaar met de eerste afspraak (reis naar Frankfurt voor Robert Wyatt geboekt) en de volgende was om 10 uur. Een 3-gangen menu bij Einstein duurde tot tegen 9, dus er was nog wat tijd over. Omdat we dit al hadden zien aankomen vooraf even op internet gekeken of er nog wat muziek te zien was. En ja hoor, het Wouter Kiers Trio speelde in The Duke.
En al was het maar een uurtje, het was leuk om Wouter Kiers eens anders te zien dan we hem kennen. Blood, Sweat & Kiers hebben we al zeker 5 keer gezien. Altijd leuk, maar kan hij nog meer denk je dan. In juli zagen we hem met Dany Lademacher naast het Werfpop festival, maar nog nooit zagen we hem met een echt jazz programma.
Het Wouter Kiers Trio is een echte vriendenclub bestaande uit Harm van Sleen (contrabas), Maarten Kruijswijk (drums) en Kiers op sax. Het repertoire bestaat uit Jazzstandards, Latinclassics, eigen nummers en vrije improvisatie. We zagen weer eens een andere Wouter Kiers en dat was leuk. Ook al was het maar kort.

LINKS:
Wouter Kiers
The Duke Leiden

Geen opmerkingen: