donderdag 10 juli 2008

Vloeimans+guests in LP II Rotterdam

Er is natuurlijk niets leukers voor een muzikant dan om een hele avond te mogen programmeren met muzikale vrienden. Eric Vloeimans kreeg die kans bij LP II (een ruimte voor stedelijke cultuur in het Las Palmas gebouw op de Kop van Zuid in Rotterdam) in het kader van North Sea Around Town. Het was erg druk en donker dus de foto's zijn niet al te best.

Hij maakte er drie sets van een uur van, met in de eerste Fay Lovsky die zong, onder andere xylophoon en theremin speelde en gebruik maakte van een kastje vol verrassingen. Dat deed ze samen met Jeroen van Vliet op de piano en natuurlijk Eric Vloeimans op trompet.
Mooie set met zowel inbreng van Lovsky als Vloeimans en met natuurlijk Images of Washington dat ze ook al op de Gatecrashin' cd samen deden. Maar ook een Noors kinderliedje en een Hindoestaanse souvenir van Lovsky. Hoogtepunt was een schitterende uitvoering op theremin en trompet van het nummer Bonzi van de Gatecrash cd Hyper. (Bedankt Lucia).

Na een korte pauze was het de beurt aan Gatecrash (Vloeimans op trompet, Jeroen van Vliet op elektronische toetsen, Gulli Gudmundsson op bassen en Jasper van Hulten op drums). Ze openden met het altijd schitterende V-Flow. Al snel kwam DJ Git Hyper erbij, soms als vijfde bandlid, soms als solist of aangever. Tegen het eind kwam Fay Lovsky er ook weer bij.
Er werden ook twee nieuwe nummers gespeeld voor de nieuwe cd die in december opgenomen gaat worden. Belooft vooralsnog een nog betere cd dan Gatecrashin' en Hyper te worden.

In de derde set stond Gatecrash weer op het podium, maar nu met Spinvis als gast. Konden niet de hele set afzien, maar het was een zeer interessante combinatie. Gatecrash is in elk geval de beste begeleidingsband die Spinvis ooit heeft gehad.

Nog even over de lokatie: LP II is een mooie ruimte in Las Palmas en zeer geschikt voor dit soort optredens. Er lagen kussens vlak voor het podium, er stonden rijen stoelen omheen en erachter waren zit- en statafels.
Het publiek was geweldig en luisterde van het begin tot het eind aandachtig en was zeer enthousiast. Maar er was een (zeer) klein deel van het publiek dat, weliswaar in de uithoeken van de zaal, het nodig vonden om door de muziek heen te praten. Eric Vloeimans verwoordde het voortreffelijk: Als jullie willen socializen, doe dat dan ergens anders. Een daverend applaus was zijn deel.
Maar helaas hielp het niet erg. Bar buiten de zaal of bar dicht tijdens optredens zijn misschien oplossingen.

LINKS:
Eric Vloeimans
Fay Lovsky
Jeroen van Vliet
Git Hyper
Spinvis
LP II

Geen opmerkingen: