zondag 13 juli 2008

3 festivals op 1 dag in Zoetermeer

Misschien zou iets meer coördinatie wat beter zijn geweest, maar op 12 juli waren er maar liefst drie feesten/festivals in Zoetermeer.
We begonnen met het 30 jarig bestaan van buurtvereniging Buytenrode. Het geheel vernieuwde en verbeterde winkelcentrum Buytenwegh haakte hier handig op in.

In het winkelcentrum speelden The Clarks een aantal mooie sets voor een enthousiast publiek. Goede covers van niet alleen de Earring, maar ook van van alles en nog wat van Chuck Berry tot R.E.M. Omdat het midden in het winkelcentrum was, was het er gezellig druk. The Clarcks bestaan al jaren, maar we hadden ze nog nooit gezien, de eerste kennismaking was goed. Ondanks een paar drupels regen (de enige van de dag) werd er volop gedanst.

Op het eigenljke festival bij het buurtcentrum was het iets rustiger, maar we zagen daar Geerdinck & Van Pelt die Nederlandstalige covers speelden van onder andere The Doobie Brothers.

In de pauze tussen de optredens waren er line dansers en die bleken niet te stuiten. Ook tijdens het optreden van de Indorockband The Ambassadors gingen ze gewoon door.

In de Dorpsstraat was inmiddels het derde Sweet-Lake Rock 'n' Roll Revival aan de gang. De hele straat stond vol met oude Amerikaanse auto's en er was (natuurlijk) muziek. Zoals van Big Caz & the 4 Bobs. Rock and Roll, de vetkuif says it all!

Iets verderop werd hun optreden afgewisseld met dat van That Crazy Beat. Minder vetkuif, maar prima muziek.

Toevallig (?) kwam Little Ester langs en zong ze ook een paar nummers mee.

Tenslotte was er het JJ Rock Festival aan de gang in het Van Tuyllpark. Het begon al om 1 uur, maar we waren er pas om 7 uur. We vielen midden in het optreden van Gangrene, een heavy metal band, maar niet verkeerd.

Daarna kwam de fusiongroup Cue, beetje te 'bedacht', maar dat kan nog wel goedkomen.

De Bluesfabriek is een aanwinst, Veel blues en wat Peter Green covers, Maar nu nog een eigen geluid.

Het festival werd afgesloten door The Breathtaking Angels met Boris van der Lek.

Wij kennen Boris vooral als Jazzsaxofoonspeler, maar hier blijkt hij ook een goede gitarist te zijn.

Geweldig concert, geweldige locatie, jammer dat er niet meer publiek was. Afgezien van het feit dat het programma uiteindelijk een uur uitliep was het goed georganiseerd: Er was een bar en een mobiele snackbar, dus voor eten en drinken kon je gewoon op het festivalterrein blijven. De muziek was afwisselend (alle bands hadden min of meer een band met het JJ Music House, open podium en oefenruimtes, dat een jaar bestaat). Hopelijk wordt dit een jaarlijk festival, gaan we volgend jaar zeker weer.

LINKS:
The Clarks
Geerdinck & Van Pelt
Big Caz & the 4 Bobs
That Crazy Beat
Gangrene
Cue
JJ Music House

1 opmerking:

Dance to the 60's zei

Voor de 6e keer organiseren we in Zoetermeer de Sweetlake Rock 'n Roll Revival
Zaterdag 25 juni 2011 . van 10:00 tot 17:00

Dit jaar met 5 livebands:
Rockin' The joint (UK)
Cruise Control
Departure Level
the Rhinestone Brothers
Rockadile

Ook is er een Fifties Markt!
Diverse Rockmobielen (Classic Cars)
En veel dansers in stijl, natuurlijk ook van "Dance to the 60's"

DE FLYER KUNT U VAN DE SITE AFHALEN
De Website van het evenement:
http://members.casema.nl/rocking

van Dance to the 60's
http://www.dancetothesixties.nl