vrijdag 4 juli 2008

Lakenfeesten en meer in Leiden

Soms zoek je muziekfestivals op, soms loop je ze gewoon per ongeluk tegen het lijf.
Zoals donderdag in Leiden. Was daar voor een heel ander iets, maar omdat ik te vroeg was viel ik met mijn neus in de boter: de Peurbakkentocht, de officiƫle opening van de Leidse Lakenfeesten.

Tientallen versierde boten trokken door de grachten van Leiden en sommigen hadden live muziek aan boord, zoals deze van Studio De Veste met de coverband Out of Control aan boord.


Anderen hadden een DJ, zoals de boot van eetcafe De Oude Harmonie. Maar het maakte allemaal niets uit, de grachten, terrassen en bruggen waren afgeladen vol.

Er waren ook musicalboten, hoewel die meestal het loodje legden tegenover de boten met een betere installatie aan boord.

En natuurlijk waren er ook fanfares cq dweilorkesten, zoals hier. Muzikaal variƩerde het van matig tot best aardig, maar de sfeer was opperbest en de belangstelling overweldigend.

Maar ik kwam natuurlijk voor de prijsuitrijking van de architectuurprijsvraag voor de Leidse watertoren: Waterproef. Uitgeschreven door de gemeente en georganiseerd door het RAP architectuurcentrum.

Maar ook daar was er weer muziek. Titia speelde vooraf, tussendoor en aan het eind op vibrafoon, flessenorgel en percussie.

Na afloop van de prijsuitrijking nog even langs het Stadhuisplein waar coverband Garlic lekker aan de gang was.
En of dat allemaal nog niet genoeg was kwam ik op de terugweg ook nog het Culinair Festival tegen. Met live muziek van de Latin Band Resample.

Het was een gezellige avond in Leiden, onverwacht, maar als je toch toevallig in de buurt bent zeker de moeite waard.
LINKS:
Lakenfeesten
Out of Control
RAP

Geen opmerkingen: