zondag 22 juni 2008

IJazz 2008

Een nieuw (gratis) jazzfestivel op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord, 10 minuten met de pont vanaf het Centraal Station, duurde 3 dagen, van 20 tot en met 22 juni. Op wat kleine punten na een zeer succesvol festival, dat hopelijk volgend jaar herhaald wordt.
Wij waren er op de langste dag en zagen er onder meer New Cool Collective,

die een fantastisch optreden gaven dat merendeels bestond uit nummers van hun nieuwste cd Out Of Office, hun beste cd tot nu toe. Daarna traden op het OceanDiva podium Cor Bakker en Madeline Bell en The New Generation Big Band op. Helaas voor al deze optredens was de afstand tussen podium en publiek te groot. De tussengelegen vip ruimte werd nauwelijks gebruikt en creëerde alleen maar nodeloze afstand tussen publiek muzikanten. Gelukkig zeiden die er allemaal wel wat over, dus misschien trekt de organisatie zich daar voor volgend jaar iets van aan.

In het Duvelpaviljoen was het heel gezellig. Niet alleen vanwege de Duvel. Het Amsterdam Jazz Orchestra, Scallymatic Orchestra (boven) en Sven Hammonds Soul (onder) zorgden voor spetterende muziek.

Vooral Sven Hammond Soul was een feest om naar te luisteren, met swingende instrumentale covers op Hammond orgel, drums, bas en gitaar. Treden deze zomer onder andere nog op op De Parade, een aanrader.

Slotact in de Duveltent was een Live optreden van Kraak & Smaak.
Er waren ook nog optredens op andere, kleinere podia zoals het Noorderlicht, de IJkantine en Pollux.

Het buitenpodium bij Noorderlicht was 's-middags Young Talent Stage en 's-avonds was Appletree Records er de host.

Op het dek van restaurant-schip Pollux was ook nog live muziek te horen. Er waren ook nog binnenlocaties maar vanwege het mooie weer zijn we daar niet aan toegekomen.
Al met al was het een zeer geslaagd festival, nog lekker klein, met goed weer en een goede sfeer. Volgend jaar gaan we zeker weer.
LINKS:
IJazz
New Cool Collective
Scallymatic Orchestra
Sven Hammond Soul
Kraak en smaak

Geen opmerkingen: