zondag 8 juni 2008

Zoetermeer Blues 2008

Op zaterdag 7 juni 2008 was er het zestiende Zoetermeer Blues festival. Geen direct aansprekende acts, maar dat viel uiteindelijk mee. Ruim 30 groepen traden op in en om Dorpsstraat en Stadshart vanaf 12 uur 's-middags tot in de late nachtelijke uurtjes. Wij begonnen op de Plaats in het Stadshart om een uur of twee met Toon, Teun en August. Rare naam voor een groep, maar het bleek een goede keuze.
Vanaf een zonovergoten terras zagen we een aanstekelijk optreden met geweldige covers van nummers van onder andere Creedence Clearwater Revival, Status Quo, Elmore James en Jimi Hendrix. Vooral dat laatste was opmerkelijk, want het was voor het eerst dat covers van Jimi Hendrix niet de reactie: niet doen/afblijven opriepen. Hoogtepunt van het festival, mede door de hoge mate van speelplezier van de bandleden.

Nadeel van het Zoetermeerse winkelgebied is dat het 1 langgerekt lint is zodat de locaties ver uit elkaar liggen, het was dus even lopen naar Dani Wilde.
Deze jonge (21 jaar) Engelse zangeres moet nog groeien, maar is een duidelijke belofte. Solo was ze trouwens op haar best.
Daarna even eten bij de Griek, even langs Julian Sas gelopen, maar teveel valse noten deden ons na 5 minuten vertrekken naar het Schoolplein, waar de Belgische formatie The Mighty Bluetones optrad. Aanstekelijke Rythm 'n' Blues, maar na een half uurtje hadden we het wel gehoord.
Op de terugweg nog wat aardige stukjes gezien van Big Blind (soort punky blues) en John Primer die een mooie versie van I'm a Man van de vorige week overleden Bo Diddley speelde. Diddley speelde een van zijn laatste concerten in mei 2007 in Zoetermeer.
Zoals gezegd spelen er op Zoetermeer Blues geen echte topnamen, maar er zijn zo hier en daar wel topoptredens.
LINKS:
Toon, Teun en August
Dani Wilde
The Mighty Bluetones
Big Blind
John Primer

Geen opmerkingen: