donderdag 19 juni 2008

De Kift, Nomi Rosenberg en Caspian Hat Dance

In het kader van The Hague Festivals waren er op woensdagavond 3 optredens op de Grote Markt in Den Haag. Deze avond was georganisserd door Het Paard.

De spits werd afgebeten door de De Kift, bestaan al 20 jaar, maar nog nooit eerder gezien. Schande! Een spetterend optreden, theatrale anarchistische fanfare punk lijkt nog de beste omschrijving. Zeker nog eens gaan zien.

Het optreden duurde veel te kort (slechts 1 uur) en bijna wist de presentator nog de toegift om zeep te helpen. Het enthousiaste publiek klapte en schreeuwde na het laatste nummer om meer en op het moment dat de band het podium weer opkwam moest de ego-trippende presentator zonodig het publiek komen aanmoedigen de band tot een toegift over te halen. Rot op zeg.

Vervolgens was het de beurt aan Nomi Rosenberg met zijn band en gastviolist Jelle. Nomi is natuurlijk familie van..., en het optreden was goed maar voorspelbaar. Leuk intermezzo.

De avond werd afgesloten door de Caspian Hat Dance, een soort Balkan punk a la Gogol Bordello. Misschien niet helemaal origineel, maar zeker heel dansbaar en levendig. Het publiek was in elk geval enthousiasts Het was weer een interessante avond, met uitstekende muziek.

LINKS:
De Kift
Caspian Hat Dance

Geen opmerkingen: