zondag 26 maart 2023

Tweemaal jong en oud

Gitarist Linus Eppinger houdt er van om jong en (iets) ouder talent samen te brengen op het podium. Samen met drummer Tijn Koenen vormt hij het 'oudere segment', bassiste Veerle van der Wal en saxofonist Mila Ligthart zijn het jonge talent. En ze maken er een prima optreden van in De Twee Spieghels deze middag met veel jazzstandards en nog veel méér improvisatie.
Onverwachts klinkt er vanuit de coulissen een trompet, blijkt niemand minder Philip Harper te zijn! Speelde ooit een paar jaar bij Art Blakey´s Jazz Messengers, heeft een lange eigen carriere op zijn naam staan en blaast hier nu zomaar een paar nummers mee in Leiden. Zo wordt het zelfs een geweldige middag!
De avond brengt met Men in Blues in 't Praethuys óók twee oude rotten en twee jonge honden op het podium. Chris Koenen en Peter Wassenaar vormen de 'oude' garde, Tijn Koenen (vanmiddag nog bij het oudere segment) en gastmuzikant Marc Jansen (o.a. Gumbo Kings) de jongere. Het repertoire is vanavond grotendeels vertrouwd, maar de ivloed van de gast laat zich duidelijk horen. Route 66, Runaway, Michelle en Miss You hoorden we nog niet eerder bij Men in Blues. Een prachtige dagsluiting!

LINKS:
Linus Eppinger

Geen opmerkingen: