zondag 5 maart 2023

Sven's superfeest

Cd-presentaties zijn eigenlijk altijd hetzelfde, de nieuwe cd wordt gespeeld, soms met een gastmuzikant, soms met een toegift maar drummer Sven Rozier ziet het breder, maakt er een heus feest van. Het begint  met Zeth Latukolan (altsax), Lucas Meijers (gitaar) en Daniel Gueli (bas), aangevuld met Alexander Beets (tenorsax). Nummers van de nieuwe cd Chasing The Drums en ook een paar nummers van Alexander Beets.
Halverwege de eerste set komt Charles Schouten, dichter en muzikant (onder andere ooit drummer bij Kayak) een drietal gedichten met drumbegeleiding voordragen. Verrassend.
Dan komt hiphopper MC Complex de boel versterken en die heeft ook nog een aantal vrienden meegenomen. Prima einde van de eerste set.
Na de pauze volgt een optreden van Fons Delemarre die, samen met de muzikanten, de Neerlands Hoop klassieker Mayonaise voordraagt. Met toepasselijke muzikale begeleiding natuurlijk.
Daarna nog een aantal nummers van de nieuwe cd, maar al snel stroomt het podium vol met zo'n tien hiphoppers, teveel om allemaal op te noemen, maar het laatste half uur laat zien en horen dat jazz en hiphop héél goed samengaan. Mooie afsluiting van een feestelijke en nét even andere cd presentatie!
En, voordat ik het vergeet, die cd van Sven is écht de moeite waard. Fotograaf John Brussel was er trouwens ook evenals Leidse Glibber (met filmopnames).

LINKS:
Sven Rozier
Zeth Latukolan
Lucas Meijers
Daniel Gueli
Alexander Beets
Gebr. De Nobel

Geen opmerkingen: