zaterdag 4 maart 2023

Afwisselende zaterdagmiddag in Leiden

Een bijzondere middag bij Velvet Leiden vandaag: een opening van een tentoonstelling plus een bijbehorend instore optreden. De tentoonstelling bestaat uit tekeningen van Eric Coolen bij de artikelen van History Repeating in het Leidsch Dagblad
Het optreden wordt gedaan door Yorick van Norden die vooral nummers van The Beatles speelt, waaronder een prachtige compilatie van vogel liedjes van Paul McCartney: Black Bird, Blue Bird en Jenny Wren. Maar ook een eigen nummer, onlangs opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen voor zijn nieuwe lp.
Die Beatles nummers hebben dan weer te maken met de MatchBoox uitgave de Fab Four Verzamelbox van Eric Coolen, vier leporelloboekjes vermomd als luciferdoosjes in een zwarte doos. Vier boekjes voor de vier Beatles. Mooie uitgave.
Met al die Beatles in je hoofd dan toch nog even naar de achterburen bij De Twee Spieghels voor een optreden van SoWhat. Lekker ontspannen jazz met Joost Italianer op toetsen, Hugo Jonker​​ op drums, Frans Bouwmeester op bas en Henk Vincenten ​op sax. Mooie afsluiting van een afwisselende zaterdag.

LINKS:
Yorick van Norden
Eric Coolen
History Repeating
Velvet
So What
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: