zaterdag 1 april 2023

Nieuw festival helemaal top!

Zaterdagochtend, half twaalf en op Sleutelstad bij Cultuur071 is er boeiend gesprek met Erwin Tuijl van Pocket Knife Army over het Midnight Masquerade festival vanavond in de Vrijplaats. Een multidisciplinair cultureel festival met muziek, performance, dans en meer. Luister het gesprek hier terug!
Dus op naar de Vrijplaats vanavond met om te beginnen een heel mooi optreden van Lijo samen met celliste/vocaliste Mirthe de Jonge. 45 minuten genieten van mooie soundscapes, heerlijke zang en prachtige instrumentatie!
Daarna nog even wat rondgekeken bij het randprogramma, klein maar wel heel leuk, hoewel de video-instalatie niet helemaal helder was. Dat was weer wel het geval bij het optreden van Pocket Knife Army, vanaf de eerste tel is het overdonderend goed. De muziek, de show, de act, het licht, allemaal perfect! Desirée Coumans en Erwin Tuijl klinken samen als een complete band, lang niet zó iets goeds gehoord.
En de volle Resistor gaat helemaal uit zijn dak, stilstaan is geen optie. Dus dan denk je: dit is geweldig hier in de Vrijplaats, maar dit hoort dus gewoon thuis bij Gebr. De Nobel, op Lowlands of Sziget. Zó goed is dit duo. Na vanavond hebben ze er in elk geval een fan bij!

Geen opmerkingen: